Nybygg og takjobber

Skal du bygge hytte, garasje, platting eller utebod? Ring oss gjerne på 93 43 11 34 så tar vi en prat om det du ønsker å bygge.

Et tett, solid tak holder regnet ute og hindrer dyre råteskader i konstruksjonen. Usikker på om det er på tide å skifte tak? Ikke vent til det begynner å lekke – bestill gratis taksjekk nå.

Ny hytte under oppføring av MSH Bygg

Vi setter opp hytter, terrasser og garasjer

MSH Bygg leverer både ferdighus og skreddersydde boliger etter ditt behov. Vi bygger din drømmehytte, lager ny garasje eller utvider en eksisterende. Vi renoverer verandaen din eller bygger ny terrasse. Solid håndverk, utført av fagfolk og byggmester med lang og bred erfaring i byggebransjen.

FAQ – ofte stilte spørsmål om tak og tilbygg

Her svarer vi på noen spørsmål om tak, og bytting av tak, og forklarer hva som er forskjellen mellom påbygg, tilbygg og underbygg.

Hvor ofte et tak må byttes avhenger av taktypen og kvaliteten på arbeidet som ble gjort da taket ble lagt. Her er en oversikt over levetiden til de vanligste takformene:

 • Skifer: Ca. 40–100 år
 • Tre: Normalt 20–40 år, men kan også vare betydelig lengre.
 • Takstein i betong: Ca. 40–60 år.
 • Takstein i tegl: Ca. 60–80 år.
 • Shingel: Ca. 30-40 år.
 • Torv: Ca. 40-60 år.
 • Decra: Ca. 40-60 år.

Det er også lurt å sjekke tilstanden på taket når taket er over 25 år. Det er spesielt viktig dersom du har overtatt en bolig hvor du er usikker på hva slags produkter som ligger på taket. Ofte er primærtekkingen i orden.

I tillegg – dersom du opplever fuktskader inne, er det viktig at du sjekker taket så raskt som mulig. Bestill gratis taksjekk her.

Prisen for å bytte tak varierer avhengig av ulike faktorer, som for eksempler om taket består av mange flater, og om det må mye ekstra tilpasning til. Forekommer det råteskader eller andre skader som må rettes, vil det også bli dyrere. Her er noen generelle eksempler – ta kontakt for mer nøyaktig prisestimat.

 • Å legge nytt tak koster i snitt ca. 2 300 kroner per kvadratmeter.
 • Snittprisen for tak med takstein (som de fleste velger) i tegl eller betong er mellom 2000 og 3000 kroner/m2.
 • Solcelletakstein koster vanligvis mellom 2000 og 5000 kroner per kvadratmeter.
 • Det er vanskelig å få byttet et tak for under 150 000 kroner.
 • Prisen for de ulike tekke-typene varierer. Skifer er gjerne det dyreste alternativet, mens shingel er rimeligere.

Det finnes flere typer solcelletak. Noen av de vanligste typene inkluderer:

 • Solcelletakstein.
 • Solcellepaneler som monteres på taket.
 • Solcellepaneler som integreres i taket.

Solcelletakstein er en type takstein som har integrerte solceller som kan produsere elektrisitet. Solcelletakstein kan være et godt alternativ for de som ønsker å produsere sin egen elektrisitet og samtidig ha et estetisk tiltalende tak.

Med påbygg, tilbygg og underbygg (kjeller) mener vi utvidelser av bygningen oppover, bortover eller nedover. Her er en kort forklaring på forskjellen mellom de ulike utvidelsene:

 • Påbygg er en ny bygningsdel som plasseres på en eksisterende konstruksjon. En ekstra etasje er et typisk påbygg.
 • Tilbygg er en utvidelse av en bygnings grunnflate. Det kan være en utvidelse av stuen eller kjøkkenet, bygging av ny garasje eller en utvidelse av soverommet eller badet.
 • Underbygg er en utvidelse under en eksisterende bygning, altså en kjeller.
 • Nybygg er helt nye bygninger som bygges fra grunnen av.

Her kan du lese mer om hvilke byggetyper som krever søknad hos kommunen.

Bygg drømmeterrassen!

Her til lands elsker vi å være ute, og terrasse og uterom er like viktig som innerommet for mange. Vi hjelper deg å renovere verandaen eller sette opp en flunkende ny terrasse og utestue, etter dine ønsker. En terrasse er en værutsatt bygg, og det er viktig at den bygges i kvalitetsmaterialer og slik at vann dreneres effektivt unna. Dette er våre snekkere eksperter på.

Nybygget terrasse av MSH Bygg
Innvendig i hytte bygget av MSH Bygg

Skreddersydde hytter

MSH Bygg bygger nye hytter og renoverer og isolerer eldre hytter. (God etterisolasjon er smart i tider med dyre strømpriser.) Våre tømrere setter opp drømmehytta di, enten den er arkitekttegnet eller du ønsker en praktisk ferdighytte. Kontakt oss med din idé – så setter vi den ut i livet.

Få hjelp av en proff til takjobben!

Kontakt oss for gratis befaring med taksjekk dersom du skal skifte tak. Ønsker du info om flere av våre bygg- og snekkertjenester? Kryss av i skjemaet.

  Hva ønsker du hjelp med?

  BaderomKjøkkenGulvleggingOppussingTotalrenoveringIsoleringMalingTakGarasjeAnnetNybyggPåbygg


  Nytt tak med sorte taksteiner - MSH legger nytt tak, bestill taksjekk

  Eksempler på våre nybygg, terrasser og hytter

  Se eksempler på hytter og verandaer og andre bygg vi i MSH har bygget de siste årene.